Cairns, Mission beach en Townsville/Magnetic island – Traveldiary 21

Cairns, Mission beach en Townsville/Magnetic island – Traveldiary 21

Er is alweer meer dan een week voorbij en ik ben een aantal plaatsjes doorgecrossed, allemaal met een paar korte bezoekjes.Cairns vind ik een erg leuke stad, erg knus en gezellig. Ook is het aantal aboriginals op de straten een stuk minder(dit vond ik namelijk niet zo fijn in Broome en Darwin). Ik verbleef drie dagen in Cairns en bezocht onder andere de nachtmarkt, het winkelcentrum en wandelde door de haven. Ook heb ik een dagje bij de lagoon doorgebracht waar ik heerlijk van de zon genoot en een duik nam in het zwembad water.

Na cairns was het tijd om naar Mission beach te gaan, dit plaatje bevatte eigenlijk niet veel meer dan een strand en een supermarkt (woollies). Grappig dat het net op de dag dat ik daar was geen strandweer was. Toch heb ik een heeelijke strandwandeling gemaakt en heb ik ’s svonds gezellig met mede-reizigers doorgebracht.

Bij de bushalte in Mission beach ontmoette ik een meisje uit Finland, Essi. Ze ging net als ik naar Townsville, alleen vertrok ze gelijk naar Magnetic island waar ik nog een nachtje in Townsville bleef. In Townsville verbleef ik in het YHA hostel, wat echter net een hotel leek met een zeembad, bar en bistro. In Townsville zelf bleek niet zoveel te beleven. ik wandelde langs het water ‘the strand’ en dronk koffie op een terrasje. Dat was Townsville, ik ging daarom ook maar vroeg naar bed.

De volgende ochtend vertrok ik al vroeg naar Msgnetic island waar ik met Essi had afgesproken. Als eerste vertrokken we naar Nelly bay het plaatsje waar de ferry aankomt. Hier gingen we op de foto met het Magnetic island sign. Daarna bezochten we picknick bay waar we over de pier liepen en foto’s maakte. Het volgende op de planning was ‘The fort walk’ Het fort hebben we nooit bereikt maar onderweg hebben we wel een aantal koala’s gezien, wat een fluffy beestjes. Na dit alles was het tijd om terug naar het hostel te gaan en bekeken we zonsondergang in horseshoe bay.

Het eiland vond ik echt supermooi en daarom besloot ik om nog een volle dag te blijven. Deze dag bezocht ik samen met Essi nog twee verschillende stranden die we alleen konden bereiken door eerst een beetje te hiken. We brachten eigenlijk de rest van de dag chillend door op de stranden. In de avond deden we mee aan trivia wat we ‘hoe kan het ook anders’ verloren. Ik ben nou eenmaal niet zo goed in spelletjes, dat is zo langzamerhand wel duidelijk. Maar goed na dit vermaak vertrokken we naar het strand waar we rond hdt kampvuur zaten en ik aan de praat raakte met twee belgen, even lekker nederlands praten.

De volgende ochtend verokken we weer met de ferry naar Townsville en namen de bus naar Airlie beach… maar daar schrijf ik de volgende keer over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *