Een nachtje op het vliegveld in Singapore – Traveldiary 26

Een nachtje op het vliegveld in Singapore – Traveldiary 26

Singapore, het is alweer een week geleden dat ik dit land of misschien beter gezegd deze stad verliet. Mijn aankomst in Singapore begin al supergoed. Ik had namelijk een hostel geboekt waar ik maar tot 10uur kon inchecken en daar kwam ik pas om 10 uur toen ik net het vliegveld wilde verlaten achter. Slim!! Maar wat doe je dan? Ga je opzoek naar een ander hostel, boek je een veel te duur hotel of probeer je wat te slapen op het vliegveld? IK kwam er niet uit en heb uiteindelijk geen van deze opties gekozen.  Mijn hoofd zat vol informatie en goed nadenken kon ik op dat moment niet. Voordat dat wel lukte reed het OV al niet meer en dus besloot ik om een nachtje op het vliegveld te blijven.Een hele ervaring op zich vind ik zelf. IK ben bij de starbucks gaan zitten en heb koffie besteld om wakker te blijven. Beetje mensen kijken en het buiten langzaam weer licht zien worden. Toen het eenmaal licht was heb ik lekker een ontbijtje besteld en heb ik de trein naar mijn hostel opgezocht, hier heb ik nog een paar uurtjes geslspen en vooral gchillt. De volgende ochtend beb ik van hosel veranderd. Chinatown is waar ik terecht kwam, vol met chinezen en lekker eten heb ik daar lekker gelunched en ben ik die dag nog met de metro naar Little indis gegaan. Singapore ligt in Azie maar heeft niet echt de charmes van Azie. Het is een veel welvarender land met grote winkelcentra, lichtshows en mensen met geld.

Ik ben ongeveer een week in Singapore gebleven en ben in die dagen naar Sentosa Island, the botanical garden, gardens by the bay, little india, china town en marina bay geweest.

Garden by the bay/Marina bay
Met de metro ging ik richting harbour front waar ik uitstapte en al snel  bij het marina bay sands winkelcentrum kwam. Dit was een ervaring op zich. Een winkelcentrum vol met veel te dure winkels, restaurantjes en zelfs een soort van waterval met riviertje en bootjes. Als je hier zin in had kon je zelfs een boottochtje door het winkelcentrum doen. Hierna bezocht ik gardens by the bay waar ik een lift omhoog nam en de prachtige omgeving zag met de ondergaande zon. Daarna zag ik nog de licht en watershow voor marina bay sands die je daar elke avond kan bewonderen en de lichtshow met muziek bij gardens by the bay.

 

Sentosa Island
Buiten de stad heeft Singapore ook een aantal eilanden die je kan bezoeken. Ik bezocht Sentosa island, waar ik lekker rond liep omdat alles te duur was en van het zonnetje genoot op het strand. Als je wel geld hebt is er een waterpark, the universal studio’s, kan je indoor skydiven en een kabelbaan of monorail naar het eiland nemen.

 

Botanaical gardens

Ook bezocht ik een dagje de botanical gardens waar je lekker rond kan lopen, van de natuur kan genieten en kan picknicken in het gras.

Voorde rest heb in Singapore nog een Chinese jongen ontmoet waar ik een paar keer heerlijk wat bier heb gedronken. 20 oktober vloog ik naar Hanoi in Vietnam, ook de afsluiting van Singapore ging supergoed. Ik bleek namelijk geen bagage bijgeboekt te hebben en mocht aan de balie de hoofdprijs voor mijn backpack betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *