Voor het eerst in Azië! Indonesië wat ben je leuk – traveldiary 25

Voor het eerst in Azië! Indonesië wat ben je leuk – traveldiary 25

Eigenlijk was ik een beetje bang voordat ik naar Indonesië vertrok, ga ik het wel leuk vinden? Hoe leven de mensen daar? In hoeverre is het een cultuur shock? en hoe zijn de mensen? Maar dit was allemaal voor niks want na langer dan een halfjaar zag ik Tim eindelijk weer en dit was echt superfijn! De mensen zijn zo lief en ook al is niet alles even mooi, dat maakt alles goed.

JAVA
Op 26 september in de nacht kwam ik aan in Indonesië, Tim was al een paar uur eerder aangekomen en zag ik op het vliegveld <3. Samen werden we opgehaald om naar ons super de duper veel te luxe hotel te gaan. Dit hotel had een heerlijk zwembad, sauna, spa, restaurants en een mooie rooftop bar waar we ons goed vermaakt hebben.

Na twee dagen bijkomen vertrokken we naar Bandung, deze trip duurde een aantal uur en voordat we aankwamen was het alweer avond. Veel hebben we dus niet gedaan die dag. De dag erna was ons plan om naar de Witte krater te gaan een bekende vulkaan daar in de buurt. We boekte een Uber en kregen een hele leuke man als chauffeur. Uiteindelijk heeft deze man ons de hele dag voor weinig geld rondgereden. We hebben de krater en de terrasvormige theeplantages bezocht. Ook vertelde hij ons veel over Indonesië en de cultuur. Na afloop van deze dag werd er nog een foto gemaakt.. hij was de eerste maar zeker niet de laatste.

Na Bandung vertrokken we naar Pangandaran, dit koste ons 8 uur in een bus. Op Pangandaran scheen het mooiste kustplaatsje van Java te zijn, mooi was het niet maar je kon er wel erg goed zien hoe de mesen leefde. We hebben hier gewoon die-hard gechilled, zijn een avondje uit geweest met de lokale bevolking en chillde nog meer. Na Pangandaran was het tijd om naar Yogyakarta te gaan. Deze stad staat bij mij zeker op nummer 1qua steden, een hele mooie schone stad met genoeg leuke en lekkere restaurantjes.. Inclusief een Nederlands tentje waar ik natuurlijk wel even de bitterballen moest proberen. In de buurt van Yogya liggen twee tempelcomplexen 1 is boeddhistisch en de ander hindoeïstisch, wij bezochten het Hindoeïstische tempelcomplex genaamd  Prambanan.

BALI
Vanaf Yogya vlogen we naar Denpansar/Bali. Waar we diezelfde dag nog naar Uluwatu reden en een scooter huurde om daar een mooie tempel te bezoeken op een prachtige locatie aan de kust met cliffs en loslopende aapjes. Daarna scooterde we naar het strand waar we zwommen en op het strand lagen. Dit strand was al iets mooier dan dat op Java.

We zijn hier uiteindelijk 1 nachtje gebleven alhoewel ik denk dat ik mijzelf hier wel wat langer had kunnen vermaken. vertrokken we de volgende dag alweer naar Ubud. In Ubud is ontzettend veel te doen en ik weet zeker dat we niet alles gezien hebben. We sliepen twee nachten in een super prachtig hotel met uitzicht op de rijstvelden en een lekker zwembad. Diezelde dag bezochten we nog Monkey Forest, waar de aapjes vrij rondliepen en als je niet uitkeek ze boven op je sprongen, dit gebeurde bij tim en leverde superleuke foto’s op. De dag erna huurde we opnieuw een scooter waarmee we door de rijstvelden scooterde en uiteindelijk uitkwamen bij de Holy spring tempel. Supermooi om te zien hoe ze hier bezig zijn met hun geloof, erg indrukwekkend vind ik dat. Ook bezochten we nog de terrasvormige rijstvelden die niet ver van de stad afliggen en eingelijk gewoon verborgen liggen tussen alle huisjes/winkeltjes.

LOMBOK
Na Ubud zouden we eiland gaan hoppen van Nusa lembongan naar GiliT, Gili meno en Gili Air. Uiteindelijk hebben we de boot naar Gili Trawangan genomen en zijn we daar niet meer vandaan gekomen. We namen de Fastboot vanaf een haventje vlak bij Ubud en kwamen met een dikke plensbui op ons hoofd aan op het eiland. Doorweekt kwamen we aan bij het hotel waarna het al snel opentrok en we lekker restaurantjes zijn gaan hoppen om de cocktails op het eiland uit te proberen. Deze smaakte goed en daarom hebben we die avond nog meer drankjes gedaan in een bar/club. Dit eiland scheen een flink party eiland te zijn maar dit viel best mee. Je kon dansen, drinken en de magic muchrooms proberen maar verder was het vrij rustig. (mischien omdat we buiten het seizoen waren)

De rest van de dagen hebben we flink gechillt op het strand en hebben we nog een fiets gehuurd om de zonsondergang te kijken met een cocktail in onze hand en te schommelen in het water. Ook hebben we een snorkel tour gedaan waarbij we op 4 verschillende plekken gingen snorkelen en een lunchbreak maakte op Gili Air waar we ook nog even konden rondlopen. Al met al was deze bestemming dus echt even vakantie en samen genieten van het mooie weer en de prachtige locatie.

Helaas kwam hier op 13 oktober een einde aan en namen we een boot naar het vaste land van Lombok, tijdens de boottocht waren er flinke golven en ging het bootje aardig te keer. Er kwamen golven naar binnen waardoor mensen kletsnat waren en achter ons vloog het raam eruit, leuk verhaal om thuis te vertellen. In lombok zelf verbleven we nog 1 nachtje in een hotel en namen we de volgende dag het vliegtuig naar Jakarta. Die avond vloog ik door naar Singapore en vloog Tim in de nacht weer naar huis.

Ik heb heerlijk genoten van dit prachtige land samen met   en mis hem nu alweer, het was superfijn om 3 weken  samen te reizen! Voor mij is het nog een paar dagen Singapore en iets meer dan 3 weken  Vietnam waarna ik iets eerder (2,5 maand) dan gepland weer mijn weg naar huis ga maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *