Onze laatste dagen samen in Caloundra en Brisbane! – TRAVELDIARY 6

Onze laatste dagen samen in Caloundra en Brisbane! – TRAVELDIARY 6

Caloundra, Brisbane
Queensland,
Caloundra (04/4-04) Brisbane (4-04/07-04)
Next: Surfers paradise

We zijn er niet lang geweest en omdat het weer niet supermooi was, was het ook niet langer nodig denk ik. Caloundra was eigenlijk meer een tussenstop. Na Caloundra zijn we nog een paar dagen in Brisbane geweest. Dit is voorlopig onze laatste bestemming samen. Vandaag gaan onze wegen scheiden.

Caloundra is een kustplaats in Sunshine Coast. Het is er best toeristisch maar niet met backpackers, het voelde ook een beetje alsof we hier de enige backpackers waren.
We  verbleven in een drie persoonskamer en deelde deze met ze tweeën. Best lekker om weer een beetje privacy te hebben. De dag dat we aankwamen hebben we weinig gedaan, beetje rondgelopen door de stad en ’s avonds een filmavondje gehouden. De dag erna Zijn we richting de kust gelopen, eigenlijk hadden we wel zin in een stand dagje. Helaas was er te veel wind en kwam de zon niet door de wolken. We hebben een heel stuk gelopen en prachtige foto’s gemaakt al zeg ik het zelf.  In de avond  zijn we naar de bioscoop geweest. (Beauty and the beast) wat een mooie film, ik moest er bijna van huilen. De dag erna zijn we naar Brisbane vertrokken.

De dag dat we aankwamen in Brisbane hebben we de winkelstraat bekeken. De dag erna zijn we naar het Southbank strand gegaan, we hebben hier een paar uurtjes van de zon genoten en zijn vervolgens de hele stad doorgelopen. Ik denk dat we zeker 10 kilometer gelopen hebben deze dag. We kwamen uit bij toowong  village (een winkelcentrum) en hebben hier een ijsje gegeten. Ook hebben we ’s avonds een drankje gedaan in de Down under bar. Donderdag was het helaas ook geen mooi weer, het weerbericht is hier nog wispelturiger dan in Nederland. Het ene weerbericht zegt dat het 28 graden word terwijl de ander weer zegt dat het niet warmer dan 20 graden wordt en gaat regenen.

Vandaag is het vrijdag en stap ik om 2:32 PM in de trein richting Surfers paradise, Britt neemt de trein naar Ipswich om maandag te beginnen als Au pair.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *