Een lang weekend naar Esperance – TRAVELDIARY14

Een lang weekend naar Esperance – TRAVELDIARY14


Maandag 5 juni was het western Australia day, geen idee wat het inhoud maar ik was een dagJe extra vrij. Voor mij een mooie gelegenheid om een weekendje weg te gaan, een week eerder had ik al vier meiden ontmoet die hetzelfde idee hadden. Samen begonnen we met plannen en op Zaterdagochtend vertrokken we samen richting Esperance in het zuiden van west Australië.

Onze eerste stop maakte we bij wave rock op de helft van de weg naar Esperance. Dit is een enorm blok graniet wat lijk alsof er een enorme golf die over je heen stort, vandaar ook de naam wave rock. Het was echt prachtig! We stopte hier ongeveer een uur, we maakte wat foto’s, liepen rond en genoten van dit mooie natuurverschijnsel. Daarna reden we door richting Esperance waar we in de avond bij ons appartementje arriveerde. De volgende ochtend begonnen we met het  verkennen van de omgeving, allereerst reden we naar Cape Le Grand national park. Wauw wat een mooie dingen konden we daar zien zeg. Stranden met helderblauw water en wit zand, kangaroo’s in de bosjes en de Frenchman peak(een berg) die we beklommen. We beklommen de berg helemaal tot boven en hadden prachtig uitzicht, het duurde een uur om boven te komen maar dan heb je ook wat.

Na het nationaal park reden we door naar de great ocean drive wat weer wat anders is dan de great ocean road(in het zuiden van Australië). Langs deze weg bevonden zich ook keer op keer weer prachtige stranden met als hoogte punt Twilight beach.  Ik heb enorm genoten deze dag en voldaan keerde we weer terug naar ons appartement waar we samen wat aten, praten en lachten voordat we uiteindelijk naar bed gingen. De volgende dag stond de wekker om 4.30 AM omdat we graag de zonsopkomst bij lucky bay wilde zien, ook hoopte we er kanaroo’s op het strand te spotten. Helaas werd dit laatste ons niet gegund maar wel schoot ik wat prachtige plaatjes die  je normaal alleen maar in magazines tegenkomt. Want ja het is daar echt zo mooi!

Hierna reden we weer terug naar Perth waar we in de avond aankwamen. Op dinsdag begon mijn normale week weer. De lunchbox van de kinderen klaarmaken, zorgen dat ze op tijd op school komen, Ze aan het einde van de dag weer ophalen, zorgen dat ze hun huiswerk maken en de inhoud van hun lunchboxen opeten en daarna met ze spelen. Gelukkig heb ik eind deze maand weer een weekendje weg gepland, dus weer iets leuks om naar uit te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *