Melbourne wint het van Sydney! – TRAVELDIARY 10

Melbourne wint het van Sydney! – TRAVELDIARY 10

Ik kan mijn periode in Melbourne maar in 1 woord beschrijven en dat is fantastisch! Een aantal mensen hebben mij verteld je word verliefd op Sydney of op Melbourne, nou ik heb mijn keuze gemaakt. Melbourne is mijn favoriet. Ondanks dat de tempratuur in deze stad toch wel een aantal graden lager ligt dan in Sydney en het aantal dagen dat ik hier ben geweest eigenlijk veel te lang was blijf ik erbij dat Ik Melbourne een ontzettend leuke stad vind.

Voordat ik aan de Great ocean road begon sliep ik al een nachtje in deze stad in het YHA hostel, ook toen ik terug kwam sliep ik twee nachtjes in dit hostel. Hierna verhuisde ik naar een hostel in de Flinders street recht tegenover het station. De eerste dag in dit hostel ontmoette ik al een meisje uit Duitsland, samen met haar heb ik de volgende dag een free walking tour gedaan. Met zo’n tour (die overigens niet helemaal gratis is, want het is de bedoeling om fooi te geven) zie je vaak stukken van een stad waar je anders niet heen zou gaan. Daarbij krijg je een hoop informatie, de tour was leuk en ik heb deze dag een hoop van de stad gezien. Hierna zijn we nog naar een aantal gratis tentoonstellingen¬†geweest en in die avond hebben we samen pizza gemaakt, jummie!

De dag erna ben ik samen met het Duitse meisje en nog een Nederlandse jongen naar het Wilson promotory nationaal park gegaan om daar een aantal hikes te doen, ook hebben we de 1000 steps beklommen (de hike waar het nationaal park bekend om staat). Ook dit was weer een actief, productief en superleuk dagje.adeventure, tattoo

Op 2 en   3 mei heb ik twee wijken van de stad bekeken, je pakt de tram en je bent opeens in een hele nieuwe omgeving. Op 2 mei bezocht ik fitzroy, in eerste instantie omdat ik had gelezen dat hier een goede tattoo shop zat, maar uiteindelijk heb ik ook heerlijk dor de stad gedwaald. Ik vond hier schattige straatjes, vintage huisjes en een leuke winkelstraat vol barretjes, tweedehandswinkeltjes en boekenwinkels. Om half 3 heb  ik hier mijn eerste tattoo laten zetten, ooh wat is hij tof geworden en ben ik er blij mee! Op 3 mei nam ik de trein naar st kilda, dit is een havenplaatsje met een strand. De zon kwam door toen ik van de tram richting het strand liep en met muziek in mijn oren genoot ik van de omgeving. Ik kwam uit in een park vol palmbomen, liep over de pier en las een boek op het strand.

Vandaag 4 mei ga ik deze stad helaas alweer verlaten want vanavond vlieg ik naar Adelaide, ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *