Mijn eerste twee weken als au pair – TRAVELDIARY13

Mijn eerste twee weken als au pair – TRAVELDIARY13

Op 14 mei vloog ik naar Perth, een nieuw avontuur dat hier gaat beginnen. Ik ga eindelijk een beetje geld verdienen en zoveel mogelijk sparen, tenminste dat hoop ik. Ik landde om 17.20u op zondag avond en het gezin stond me al op te wachten.  Super gek en ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik werd supervriendelijk ontvangen.  Na 20 minuten rijden kwamen we aan bij hun huis. De moeder leidde me rond, wat een mooi huis. Ieder heeft zijn eigen slaap en badkamer, net als ik. Wat een luxe, hier kan ik wel aan wennen hoor. Hierna nam ik een lekkere douche en ging de moeder koken. Na het eten nog een beetje tv gekeken en vrij snel nadat de kinderen op bed lagen ging ik ook slapen. Ik was gesloopt van de vliegreis en weer de hele tijd mensen om mijn heen. Ik heb gewoon weer even tijd nodig om in het ritme te komen.

De twee dagen daarna werkte de moeder vanaf huis zodat ze mij kon laten zien hoe en wat. Wat een supervrouw, de eerste dag mocht ik nog lekker een beetje uitslapen. Alhoewel ik al om 8 uur wakker werd.  Vanaf woensdag moest ik het alleen doen. Zelf de kinderen ophalen , zorgen dat ze hun huiswerk doen en hun eten opeten en ze dan entertainen totdat de moeder weer thuis komt tussen half 6 en 6 uur.  De eerste week vloog voorbij en ik vond het superleuk.

In het weekend heb ik wat andere au pairs ontmoet, we hebben samen geluncht en koffie gedronken en het was erg gezellig. Op zondag ging ik naar Cohunu koala park waar ik kangaroo’s en koala’s geknuffeld heb. Superleuk, ook gelijk weer wat nieuwe contacten gelegd.


Nu is ook de tweede week voorbij en ik moet eerlijk toegeven het is zwaarder dan ik had verwacht. De kinderen hebben elke dag sportactiviteiten en daarom  blijft er weinig tijd over voor leuke dingen. Ze moeten elke dag uit school hun huiswerk doen en lunch opeten en hebben hier vaak niet langer voor dan een uurtje. Erg jammer, maar ik blijf positief. Ook het tweede weekend heb ik weer leuke dingen gepland en praten met de andere au pairs doet me goed. We kunnen onze struggles en ervaringen delen en het er over hebben hoe het gaat bij andere gezinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *