De prachtige kustplaats Noosa – TRAVELDIARY5

De prachtige kustplaats Noosa – TRAVELDIARY5

Noosa
Queensland,
30-03/2-04
Next:Caloundra

Wat een dag donderdag. Om 10:05 zou onze trein vertrekken vanaf Bundaberg richting Cooroy. Echter kregen we de avond van te voren al een smsje dat ze niet konden garanderen of hij  reed.De volgende ochtend om half 10 zaten we op het station en ook hier werd er gespeculeerd dat hij niet zou rijden vanwege de cycloon Debbie. Om half 11 kwamen er bussen die ons zouden brengen, rond 11 uur vertrokken we en om half 3 kamen we aan in Cooroy. Tussendoor zijn we nog gestopt om te lunchen.

Cooroy was erg stil en afgelegen, stonden we dan in de middle of nowhere in de keiharde regen. We besloten om binnen in het tankstation te wachten want hier was het tenminste droog.  Het was er erg stil en we hoorde dat de bus niet zou rijden. Daarom hebben we (met behulp van de medewerker in het tankstation) een taxi gebeld. Met de taxi en heel wat dollars lichter zijn we uiteindelijk toch op de plaats van bestemming gekomen, Noosa!

Hier hoorde we dat de supermarkt nog maar 20 minuten open zou zijn door de cycloon en dat het nog 15 minuten lopen was. We zijn zo snel als we konden naar de supermarkt gegaan en hadden uiteindelijk nog een paar minuten om boodschappen te doen. Wat een geluk konden we toch nog wat eten die avond.

De dagen erna waren heerlijk, wat is Noosa mooi. Op wat omgevallen bomen na was er niet veel meer te zien van het noodweer van de avond ervoor.  We zijn de dag erna naar verschillende stranden geweest en zijn een heel stuk langs de kust route van het nationaal park glopen. De dag erna zijn we midden door het nationaal park gelopen en zijn we uiteindelijk ook weer op de kustroute uitgekomen. Hier hebben we een super mooi plekje gevonden om te picknicken, deze dagen waren echt even genieten. Noosa je bent mijn favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *