Een roadtrip door ‘the middle of nowhere’ Darwin-Cairns – traveldiary 20

Een roadtrip door ‘the middle of nowhere’ Darwin-Cairns – traveldiary 20

In mijn vorige blogbericht benoemde ik dat ik alle staten had bezocht in Australië, helaas kwam ik erachter dat dit niet waar is. Tasmanië is namelijk een eigen staat en laat ik dat prachtige eiland nou net niet bezocht hebben.  Goede reden om ooit nog terug te komen zeg ik dus maar tegen iedereen. Wel bezocht ik alle staten van het vaste land en deed ik nadat ik Darwin bezocht een roadtrip richting Cairns.
De roadtrip richting Cairns deed ik met twee Nederlanders en een jongen uit Polen. De jongen uit Nederland had zijn eigen 4WD met rooftop tent en alle kampeerspullen voor vier personen, ik hoefde dus niks te kopen en alleen maar mijn eten en 30% van de benzine te betalen. Via de Savanah way reden we meer dan 2800 km door the middle of nowhere. We hadden meer geen bereik dan wel en als we in een ‘village’ kwamen stond er soms maar 1 huis.

Overnachten deden we op gratis campings wat vaak inhoud dat er een grasveld of een beetje aarde is, een rondje van stenen waar je een kampvuur kan maken (waarvoor je eerst zelf even je hout moet zoeken en de wc? Die is er niet. Veel luxe hoef je niet te verwachten. Toen ik dit voor de eerste keer deed een paar weken terug schrok ik wel even. Maar nu is het eigenlijk meer dan normaal en vind ik het niet erg om drie dagen niet te douchen. Want ja ik heb immers al eens eerder vijf dagen niet gedoucht.

Onderweg was er helaas ook niet veel te zienonderweg. Alleen toen we wat meer richting Cairns kwamen bezochten we een waterval. Op onze laatste avond zo’n 50 km voor Cairns kon ik eindelijk weer genieten van een douche, ook ontmoette we een andere groep die ook richting Cairns reden. Samen met deze groep stonden we op een betaalde camping en brachten de avond samen en bierpongend door. Ook de volgende ochtend aten we met ze achten pannenkoeken als ontbijt.

In Cairns bracht ik twee dagen door 1 dag liep ik door het centrum, deed ik aan windowshoppen en liep ik langs de haven. De tweede dag genoot ik heerlijk van de zon en zwom ik in de lagoon. Na Cairns is het tijd om naar Brisbane te reizen, er staan nog een paar mooie activiteiten en plaatsten op de planning maar daar schrijf ik over in een volgend bericht.

See you soon!…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *