Sweet potatoes digging – TRAVELDIARY 4

Sweet potatoes digging – TRAVELDIARY 4

Maandag en Dinsdag  hebben we twee volle dagen mandarijnen geplukt, de eerste paar uur waren leuk daarna werd het zwaar. De bakken waren erg groot en voordat je die dingen eindelijk gevuld had waren er alweer acht uur voorbij. Dinsdag waren we wel sneller dan maandag dus er zat een stijgende lijn in.manderin bin

28-03 verdient eigenlijk een aparte blogpost. Wat was dat een hel, achteraf kan ik er best om lachen maar op het moment wilde ik het liefst door de grond heen zakken. Onze shift voor het plukken van mandarijnen werd gecanceld en we dachten dat we vrij waren. Ik had al een rondje door Bundaberg gelopen en besloot om daarna nog even in bed te gaan liggen. Dit werd abrupt verstoord door de baas van het hostel.

‘’Ik heb werk voor jullie, jullie gaan zoete aardappels opgraven, zorg dat je zo snel mogelijk aangekleed en klaar bent’’  zei ze. Dus ik sprong mijn bed uit om mijn lunch te maken en me om te kleden. Daarna kregen we nog en boekwerk aan papieren die we moesten invullen en ruim twee uur later stonden we ergens in de middle of nowhere.

We stonden wortels, onkruid of hoe je het ook wil noemen uit de grond te trekken toen het keihard begon te regenen, ik was doorweekt. Wat ik wist op dat moment nog niet wist is dat het nog veel erger ging worden. Van wortels trekken moesten we de grond om gaan omploegen met onze handen. Zat ik dan op mijn knieën met mijn handen in de modder te wroeten. Ik was gesloopt en kon niet meer. Het enige wat me nog door liet gaan was het feit dat we ruim $22 per uur betaald zouden krijgen. Hierna moesten we alle zoete aardappels oprapen, in emmers doen en op een trailer zetten totdat alle bakken gevuld waren.  Dit was verschrikkelijk. Mijn schoen waren een en al modder en er hingen grote plakkaten blubber aan, mijn handschoenen leken geen handschoenen meer en de emmers waren heel erg zwaar omdat alle prut er aan vast bleef plakken.

Na drie uur was de hel eindelijk voorbij, dit doe ik dus nooit meer Potatoes digging is dus ook fruitpicking, eerder shit digging want ik wil niet weten in wat voor mest ik met mijn handen heb zitten graven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *