Een tour op kangaroo island – TRAVELDIARY 11

Een tour op kangaroo island – TRAVELDIARY 11

Ik vloog net over kangaroo island en dit deed me terugdenken aan de geweldige twee dagen op dit mooie eiland. Op 10  &11 mei bezocht ik dit eiland met een tour. Woensdagochtend om half 7 vertrok de bus vanaf Adelaide naar de ferry. Vanaf hier startte dit avontuur. Na een overtocht van 45 minuten kwam ik aan op het eiland waar het busje al stond te wachten. In het bus maakte ik kennis met de groep waar ik de komende dagen mee door zou brengen. Een gemixte groep met gemixte leeftijden en nationaliteiten. We begonnen de tour op een boerderij waar een ‘boer ’ ons toonde hoe zijn honden schapen bij elkaar verzamelde zodat hij ze daarna kon scheren, ook dit liet hij ons zien. Hierna reden we door langs de kust naar een plek waar ze allerlei producten van eucalyptus verkochten, hier hadden we ook onze lunch. Na de lunch gingen we naar een strand waar je heel veel Australische zeehonden kon zien chillen, er lagen er nog al wat op dat strand. Echt een prachtig gezicht.

Dit was alweer het laatste dat gepland stond deze dag, hierna reden we door naar het hostel. Hier ging ik met een ander meisje van de groep kajakken, dit had ik nog nooit gedaan en vond ik erg leuk. Het diner zat ook bij de tour inbegrepen en was erg lekker, ik heb mijn vlees voor de komende weken in ieder geval weer binnen.

De tweede dag stonden we om half acht op om te ontbijten en een uur later vertrokken we naar de eerste stop van die dag een koala walk. Ik heb nog nooit zoveel koala’s in de boom gespot, super cool. Ook heb ik nog kangaroos en een  enchidna gezien. Daarna reden we naar de remarkble rocks, stenen die een kunstwerk ziin om te zien, gemaakt door de natuur. Prachtig we hebben hier 45 minuten doorgebracht, eerst lekker rond gelopen en alles bekeken en daarna genoten van de omgeving en het uitzicht over zee. Hierna maakte we nog een stop  waar we een ander soort zeehonden kon zien, zwemmen, spelen en chillen. Wat een luie beesten, wat een leven! Op een babeque plek aten we lunch, heerlijke chicken wraps. Na de lunch gingen we naar voor mij het hoogte punt van deze trip. Sandboarden! Wauw wat een vette ervaring, met een board van een veel te hoge berg met zand afglijden, geweldig. Ik veranderde in een klein kind en bleef naar boven rennen en natuurlijk naar beneden glijden.

Van deze trip heb ik niet alleen blogbericht voor jullie geschreven maar ook een filmpje gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *